Ranked in Chambers Europe 2020

Ons team

mr. Claudia Koken

Advocaat

Claudia Koken (beëdigd in december 2000) adviseert over Nederlands en Europees mededingingsrecht, staatssteun, (corporate) compliance en consumentenrecht in de volle breedte. Claudia is de oprichtster van C-law en heeft circa 20 jaar werkervaring.


Claudia heeft met name veel ervaring met het Europese en nationale kartelrecht, het toetsen van (grote) fusies en overnames. Zij was jarenlang de advocaat van een aantal grote bouwondernemingen, waaronder Koop Tjuchem, in de spraakmakende Bouwfraude affaire. Ook stond zij met succes tientallen ondernemingen bij in het verkrijgen van "groen licht" voor een fusie of overname in Den Haag en Brussel.  Voordat Claudia in 2013 C-law oprichtte was zij werkzaam als toezichthouder bij de ACM, als mededingingsadvocaat voor de internationale advocatenkantoren BakerMcKenzie en Norton Rose Fulbright (Amsterdam en Brussel) en een tweetal Nederlandse advocatenkantoren. 

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Claudia mede-oprichter en bestuurslid van W@ CompetitionNL, de Nederlandse tak van W@ - een internationaal platform van vrouwelijke mededingingsexperts en gastdocent mededingingsrecht aan de Universiteit van Tilburg en de TU Eindhoven.

Claudia studeerde Nederlands recht (LL.M) aan de Universiteit Maastricht (1996) en Europees recht (LL.M) aan de Universiteit van Amsterdam (1997). Daarna doorliep zij succesvol een viertal post-academische programma's namelijk in Nederlands en Europees mededingingsrecht (Grotius, 2001), in Fusies en Overnames (Grotius, 2010), in Privacy & Data protection law (University of Tilburg, 2017) and in US Law/US Legal Grounds (George Washington University Law School, GWU, 2019).

Lidmaatschappen: Nederlandse Orde van Advocaten, de International Bar Association (IBA) en de American Bar Association (section Antitrust Law), Vereniging voor mededingingsrecht, Vereniging voor Levensmiddelenrecht en de Society of Corporate Compliance & Ethics Association.

Rankings:
Claudia is ranked in Chambers, Europe, The Netherlands, 2020 als 'leader in the field' of competition law & EU law. 

Klanten zeggen: 
"Very experienced"
"She is fully aware of our business" 
"We value her technical knowledge and commercial approach"
"She provides to-the-point, convincing legal advice which is value for money" 
"Claudia works easily with all kinds of people and is fun to work with."