Ranked in Chambers Europe 2019

Ons team

Mr. Claudia Koken

Advocaat

Claudia Koken (beëdigd in december 2000) adviseert over Nederlands en Europees mededingingsrecht, staatssteun, en consumentenrecht in de volle breedte. Claudia is de oprichtster van C-law en heeft circa 20 jaar ervaring op het gebied van mededinging.


Claudia heeft met name veel ervaring met het Europese en nationale kartelrecht (incluis - multijurisdictionele clementiezaken) en het toetsen van (grote) fusie en overnames. Zo was zij  jarenlang de advocaat van een aantal grote bouwondernemingen, waaronder Koop Tjuchem, in de spraakmakende Bouwfraude affaire. Ook stond zij met succes tientallen ondernemingen bij in het verkrijgen van "groen licht" voor een fusie of overname in Den Haag en Brussel. Voor meer dan 60 Brabantse gemeenten won zij een langlopende civiele procedure op het gebied van afval bij de nationale rechter (kort geding en bodemzaak) en de daarbij  aangespannen staatssteun klacht zaak te Brussel.

Voordat Claudia in 2013 C-law oprichtte was zij werkzaam als toezichthouder bij de ACM, als mededingingsadvocaat voor de internationale advocatenkantoren Baker McKenzie en Norton Rose Fulbright (Amsterdam en Brussel) en een tweetal Nederlandse advocatenkantoren. 

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Claudia gastdocent mededingingsrecht aan de Universiteit van Tilburg, auteur voor een aantal vakinhoudelijke tijdschriften en toezichthouder.
De laatste jaren heeft haar advisering zich veel toegespitst op food, health, innovatie en technologie.  

Claudia studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Maastricht en Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna doorliep zij succesvol een tweetal Grotius specialisatie opleidingen, namelijk Nederlands en Europees mededingingsrecht, en Fusies en Overnames.

Claudia is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten, de International Bar Association (IBA) en de American Bar Association (section Antitrust Law).

Clients say: 
"Very experienced"
"She is fully aware of our business" 
"We value her technical knowledge and commercial approach"
"She provides to-the-point, convincing legal advice which is value for money" 
"Claudia works easily with all kinds of people and is fun to work with."

(ranked in Chambers Europe, 2019 as 'leader in the field of European law/Competition')