Ranked in Chambers Europe 2020

Advocaat voor advocatenkantoren

Advocaat voor advocatenkantoren

ADVOCAAT VOOR ADVOCATENKANTOREN

Bent u als advocaat op zoek naar aanvulling van uw team in een dossier waarin mededingingsrecht, consumentenrecht, of in een breder verband compliance aspecten een rol spelen? Dan bent u bij C-law aan het juiste adres. Al vele jaren ondersteunen wij advocatenkantoren die onze specialismes niet zelf in huis hebben, maar wel hun cliënt maximaal willen ondersteunen.

ALLEEN MAAR KANSEN

Soms horen wij dat men twijfels had om ons in te schakelen. Vanuit de gedachte dat wij de cliënt zouden overnemen. Deze twijfel is vaak snel weg. Onze specialismes richten zich op een zeer klein gedeelte van het recht. Een gedeelte dat veel kantoren zelf niet in huis hebben. Omdat het zich niet loont, of omdat het kantoor zelf een andere niche praktijk heeft. Onze niches maken soms wel juist dat verschil in een dossier. 


WANNEER C-LAW INSCHAKELEN?

Soms is er een grijs gebied tussen dat van C-law en uw eigen dienstverlening. Wanneer is het verstandig om contact met ons op te nemen? U kunt hierbij denken aan:

Fusies, overnames, joint ventures; wij onderzoeken voor u of een fusie, overname of joint venture moet worden gemeld bij bijvoorbeeld de ACM, een andere nationale mededingingsautoriteit of mogelijk bij de Europese Commissie, en begeleiden u bij het meldingstraject;
Commercial contracting; wij begeleiden u bij de noodzakelijke input vanuit mededingingsrechtelijk speelveld bij het opstellen of redigeren van commerciële contracten, zodat deze 'competition proof' zijn; 
Litigation; wij ondersteunen procesadvocaten om in hun procedures de mededingingsrechtelijke argumenten goed voor het voetlicht te brengen.


HELPDESK EN 'DAWN RAID' ONDERSTEUNING

Zijn er vragen (of twijfels) over een bepaalde aanpak binnen een dossier of zoekt u kansen in een dossier vanuit 'mededingignsrechtelijke' argumentatie,  neem dan contact op. Vaak kunnen we snel richting geven of als uw klankbord dienen. 

Wij bieden dawn raid ondersteuning aan uw cliënten. Als er een inval heeft plaatsgevonden bij één van uw cliënten, neem dan direct contact met ons op.  Wij moeten namelijk snel ter plekke zijn en kunnen geen tijd verliezen. 


KENNISMAKEN KAN ALTIJD

Graag maken we kennis om te kijken of 'de klik' er is voor een mogelijke samenwerking. Dit kan aan de hand van een al bestaand dossier, of zonder dat daar nu al concreet aanleiding voor is. Neem contact op.